Πόσο αυθεντικοί είμαστε;


Print Friendly, PDF & Email

Η αλήθεια αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου πολύ γρήγορα και, συχνά, με εντυπωσιακό και αναπάντεχο τρόπο. Σκεφτείτε στιγμές που επιτέλους είπατε την αλήθεια, μετά από καιρό που την κρύβατε μέσα σας. Πώς αισθανθήκατε το σώμα σας; Δεν σας έφυγε ένα βάρος; Δεν αισθανθήκατε ξαφνικά να γεμίζετε ενέργεια;

Η αλήθεια ξυπνάει και ενεργοποιεί τον εγκέφαλο· τον βάζει σε επιφυλακή, γιατί τον καλεί να ξεπεράσει όρια, να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του και να αναζητήσει απαντήσεις βαθιά μέσα του. Η αλήθεια είναι επίσης μια εξαιρετική «τροφή», καθώς μας βοηθάει να χάσουμε περιττό βάρος – το βάρος που αντιστοιχεί στο στρες του εσωτερικού βάρους που φέρουμε όταν δεν είμαστε αυθεντικοί. Επίσης, η αλήθεια είναι ένας από τους οκτώ «ιερούς μεταβολίτες»: είναι ένα κλειδί που ξεκλειδώνει μαθήματα που θέλει να μας μάθει η Ζωή. Βλέπετε, ο νους μας πολλές φορές παραμένει φυλακισμένος. Οι εγκέφαλοί μας είναι δέσμιοι του ελέγχου παρωχημένων και δυσλειτουργικών συστημάτων πεποιθήσεων που έχουν χτιστεί μέσα του κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Χρειάζεται να τους απελευθερώσουμε. Ζώντας στην αλήθεια, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ο κόσμος μας διψάει για αλήθεια. Οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας διψάνε για αυθεντικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι, ελπίζω πως προσπαθείτε κι εσείς τώρα να σκεφτείτε, πώς θα μπορούσατε να βρείτε τρόπους να είστε πιο αληθινοί. Σε ποιες περιοχές της ζωής σας θα θέλατε να είστε περισσότερο αυθεντικοί; Με ποια πρόσωπα θα θέλατε να είχατε σχέση με περισσότερη αλήθεια μέσα της; Πόσο ειλικρινείς μπορείτε να είστε με τον εαυτό σας και με τους άλλους;

 

Στράτος Λάσπας
Ακολουθήστε

Περί Στράτος Λάσπας

O Στράτος Λάσπας είναι Certified Eating Psychology & Mind-Body Nutrition Coach. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη στην ψυχολογία της διατροφής (Eating Psychology Coaching) είναι μια συναρπαστική και καινοτόμος προσέγγιση που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα θέματα βάρους, αδηφαγίας (binge eating), υπερφαγίας (overeating), συναισθηματικής υπερφαγίας (emotional eating), προκλήσεις σε σχέση με την προσωπική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας (body image), τις αιώνιες, ατελείωτες και επαναλαμβανόμενες δίαιτες (yo-yo dieting), καθώς και ποικιλία ζητημάτων υγείας και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η λειτουργία της πέψης, η αίσθηση κόπωσης, η πεσμένη ή ευμετάβλητη διάθεση, η λειτουργία του ανοσοποιητικού και άλλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.