Πιστοποίηση


EPCC-Cert-Badge-500x500-circle-MBN

Η εκπαίδευσή μου έγινε στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Διατροφής (Institute for the Psychology of Eating), το κορυφαίο διεθνώς εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα της Διατροφικής Ψυχολογίας, όπου και έλαβα την πιστοποίηση του Eating Psychology & Mind-Body Nutrition Coach.

Μέσω του προγράμματος του Ινστιτούτου, εκπαιδεύτηκα στη χρήση πρωτοποριακών εργαλείων και πρωτοκόλλων, τα οποία μου δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψω με περιπτώσεις που αφορούν το σωματικό βάρος, προκλήσεις σε ό,τι αφορά την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, υπερφαγία, αδηφαγία και μια σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται της διατροφής, όπως η διαδικασία της πέψης, αίσθηση κόπωσης, πεσμένη ή ευμετάβλητη διάθεση, το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά άλλα.

Η εργασία μου συνδυάζει τα δύο γνωστικά πεδία που έχουν αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο, τη Δυναμική Ψυχολογία της Διατροφής και τη Διατροφή Νου και Σώματος (Dynamic Eating Psychology & Mind-Body Nutrition). Τα εργαλεία που χρησιμοποιώ είναι συνδυασμός πρακτικών τεχνικών συμβουλευτικής καθοδήγησης, ψυχολογίας προσανατολισμένης στο αποτέλεσμα, κλινικής διατροφολογίας, σωματοκεντρικών πρακτικών, επιστημονικών γνώσεων για την αλληλεπίδραση νου και σώματος  (Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσιολογίας) και μιας προσέγγισης στα θέματα φαγητού και υγείας που χαρακτηρίζεται από θετικότητα, κατανόηση και αποδοχή της ανθρώπινης φύσης.

Εγκεκριμένο και εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας της Ομοσπονδιακής Πολιτείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ (Colorado Department of Higher Education, Division of Private Occupational School Board), το Ινστιτούτο για την Ψυχολογία της Διατροφής είναι ένας μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός. Αποστολή του είναι να αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιλαμβάνεται το φαγητό, το σώμα και την υγεία. Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες και για το κοινό, οργανώνει συνέδρια και εργαστήρια, ενώ επιπλέον παρέχει απλόχερα δωρεάν εκπαιδευτικό περιεχόμενο online.

Εάν θα σας ενδιέφερε να μάθετε πώς μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε την πιστοποίηση του Eating Psychology Coach, μπορείτε να ενημερωθείτε στην παρακάτω σελίδα: Become a Health Coach today!

Το Ινστιτούτο ανέπτυξε τα δύο νέα γνωστικά πεδία της Δυναμικής Ψυχολογίας της Διατροφής και της Διατροφής Νου και Σώματος ως απάντηση στις προκλήσεις χωρίς προηγούμενο που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας με το φαγητό, το σωματικό βάρος και την υγεία. Υπάρχουν τόσο πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε σύγχυση σε σχέση με το τι τρώνε, που κατακρίνουν το σώμα τους και που αναζητούν πραγματικές απαντήσεις και θετικά μηνύματα σε σχέση με την τροφή. Είναι καιρός για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση. Είναι καιρός να βρούμε αληθινή και διαρκή ανακούφιση στις διατροφικές προκλήσεις και να ανακαλύψουμε επιτέλους μια σχέση με το φαγητό και το σώμα που να είναι αμοιβαία «θρεπτική» και εποικοδομητική. Το Ινστιτούτο ηγείται του κινήματος για τη διαπαιδαγώγηση και την αφύπνιση του κόσμου σε σχέση με την ψυχολογία της διατροφής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε μια δωρεάν ενημερωτική συνάντηση!

Marc David 12108882_865570020178854_7615772316702187005_n«Η μελέτη της διατροφής από μόνη της, δεν είναι πλέον επαρκής για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που ανακύπτουν με την υγεία, το σωματικό βάρος, την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, την υπερφαγία και άλλες προκλήσεις σε σχέση με τη διατροφή. Κάθε ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε με το φαγητό και την υγεία έχει ένα βαθύτερο δίδαγμα που μπορεί να προαγάγει περαιτέρω την ανάπτυξή μας και την εξέλιξή μας. Η δουλειά μας είναι να ακούσουμε. Η βιολογία του σώματος αντικατοπτρίζει πάντοτε την εμπειρία της ψυχής».

Ο Marc David, M.A. είναι ο Ιδρυτής και βασικός διδάσκων στο Ινστιτούτο για την Ψυχολογία της Διατροφής. Είναι σύμβουλος διατροφικής ψυχολογίας, οραματιστής και συγγραφέας δύο κλασσικών best seller βιβλίων, Nourishing Wisdom και The Slow Down Diet. Επί τρεις δεκαετίες πρωτοπορεί στον τομέα της ψυχολογίας της διατροφής και της διατροφολογίας.

Σημείωση:  Ο ιδιοκτήτης του παρόντος ιστότοπου είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου για την Ψυχολογία της Διατροφής και πιστοποιημένος Mind-Body Nutrition & Eating Psychology Coach. Οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι οι προσωπικές του και δεν εκπροσωπεί, αντιπροσωπεύει ή δεσμεύει το Ινστιτούτο.