Τι είναι Mind-Body Nutrition;

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι η διατροφή αφορούσε το σώμα, τις τροφές, τον μεταβολισμό. Η νέα προσέγγιση, του Mind-Body Nutrition, προχωράει ακόμη παραπέρα, εξερευνώντας την ψυχο-φυσιολογία τού πώς οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και οι πεποιθήσεις μας επηρεάζουν τον μεταβολισμό και την υγεία μας και επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ νου, σώματος και συμπεριφοράς. Με απλά λόγια, το τι τρώμε είναι μόνο το μισό της καλής διατροφής. Το άλλο μισό είναι το ποιοι είμαστε όταν τρώμε.

Η μεθοδολογία του Mind-Body Nutrition αποκαλύπτει το πώς η φυσιολογία του στρες, η χαλάρωση, η αναπνοή, η συνειδητή παρουσία, η απόλαυση, οι ώρες των γευμάτων και πολλά άλλα, επηρεάζουν βαθύτατα τη λειτουργία της πέψης και την κατανάλωση θερμίδων. Επιπλέον, προσφέρει πρακτικές και αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης για τις πιο συνήθεις προκλήσεις σχετικά με τη διατροφή και την υγεία, τις οποίες αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας.

Η δική μας προσέγγιση

Εδώ και πολλά χρόνια κατακλυζόμαστε από αρνητικά μηνύματα σχετικά με την τροφή, το σώμα μας, το βάρος μας και τις δίαιτες που ακολουθούμε. Μας έχουν πει ότι είμαστε αδύναμοι χαρακτήρες, ότι δεν έχουμε ισχυρή θέληση, ότι πρέπει να έχουμε περισσότερο έλεγχο. Η πλειονότητα των ειδικών επί της διατροφής προάγουν καθημερινά εντελώς διαφορετικές και αντικρουόμενες μεταξύ τους απόψεις και οδηγίες. Ως αποτέλεσμα, το ευρύ κοινό δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει, ποιον να εμπιστευτεί, ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει, τι να φάει, πώς να αποκτήσει μια υγιή και απολαυστική σχέση με την τροφή του και πώς να διατηρήσει έναν υγιή μεταβολισμό.

Η συμβουλευτική της ψυχολογίας της διατροφής είναι η μετεξέλιξη της συμβουλευτικής καθοδήγησης επί θεμάτων διατροφής και υγείας. Στη δουλειά μας με τους ανθρώπους που συμβουλεύουμε, συνδυάζουμε, αναλόγως με το τι ταιριάζει, βέλτιστες στρατηγικές από τις επιστήμες της διατροφολογίας και της ψυχολογίας της διατροφής. Χωρίς να ενστερνιζόμαστε ή να προωθούμε οποιοδήποτε συγκεκριμένο διατροφικό δόγμα ή «σχολή», εργαζόμαστε μαζί τους πάνω στην όποια διατροφική κατεύθυνση ή σχολή ακολουθούν ήδη. Προσπερνώντας όλα τα «πρέπει» και «δεν πρέπει», εστιάζουμε στο τι ταιριάζει καλύτερα στο σώμα και στο προσωπικό τους στυλ.

Δουλεύοντας μαζί με αυτό τον τρόπο, τα θέματα διατροφής και υγείας μεταμορφώνονται σε περιοχές εξερεύνησης. Αντί να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν σαν να ήταν ο εχθρός, τους επιτρέπουμε να μετατραπούν σε ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση. Βοηθάμε τους πελάτες μας να επιτυγχάνουν τους υψηλούς στόχους τους, όχι μέσω περιοριστικών και τιμωρητικών τακτικών, αλλά μέσω στρατηγικών που τρέφουν και φροντίζουν και το σώμα και τον νου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε μια δωρεάν ενημερωτική συνάντηση!