Προσωπική Δύναμη = Μεταβολική Δύναμη


Print Friendly, PDF & Email

Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που ακολουθούμε, όταν κάποιος έρχεται για coaching πάνω σε θέματα που αφορούν τις διατροφικές του συνήθειες ή κάποιο σωματικό σύμπτωμα συνδεδεμένο με την τροφή, όπως δυσκολία στην πέψη, υπερφαγία, χρόνια κόπωση, χρόνιο στρες, χαμηλή διάθεση, εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, κ.α. Ας τις δούμε με τη σειρά:

Αρχή #6 Η Προσωπική Δύναμη ισοδυναμεί με Μεταβολική Δύναμη

Αυτή είναι μια από τις βασικές αρχές στη δουλειά που κάνουμε.

Είναι μια «μαγική φόρμουλα». Σημαίνει ότι όσο περισσότερο αναπτύσσουμε την προσωπική μας δύναμη, τόσο περισσότερο αναπτύσσουμε το μεταβολικό μας δυναμικό. Με άλλα λόγια, όσο εμείς σιγά-σιγά εξελισσόμαστε ως άνθρωποι, όσο αναπτύσσουμε την προσωπικότητά μας, το χαρακτήρα μας, όσο εκφράζουμε και εκδηλώνουμε τα χαρίσματά μας και τα δώρα που φέρνουμε σε αυτόν τον κόσμο, τόσο το σώμα μας θα μετασχηματίζεται στην ιδανικότερη έκδοση που θα μπορούσε να αναπτύξει.

Επομένως, όταν εστιάζουμε στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης και,την ίδια στιγμή, εργαζόμαστε πάνω στα διατροφικά μας θέματα, οι σωματικές αλλαγές επιταχύνονται. Αυτή είναι άλλη μια επιβεβαίωση του πόσο στενά συνδεδεμένα είναι τα θέματα σώματος και νου. Επίσης, είναι επιβεβαίωση του ότι δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε την ανάγκη προσωπικής εσωτερικής εργασίας, όταν θέλουμε να διαχειριστούμε θέματα διατροφής και σωματικών συμπτωμάτων.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια και εστιάζουν όλη τους την προσοχή στην προσπάθεια να ελέγξουν θέματα υπερφαγίας ή αδηφαγίας ή συναισθηματικής υπερφαγίας μέσω της δύναμης της θέλησης ή της δίαιτας. Και σχεδόν πάντοτε αποτυγχάνουν. Ο λόγος είναι ότι τις πιο πολλές φορές ασχολούμαστε αποκλειστικά με το ποια και πόση τροφή θα μπει στο σώμα μας, αλλά όχι με το πώς αυτό που έχουμε μέσα μας θα βρει τρόπο έκφρασης και δίοδο πραγμάτωσης στον κόσμο γύρω μας.

Είναι κάτι που παρατηρούμε πολύ συχνά. Όταν αρχίζουμε να μετασχηματίζουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, όταν αρχίζουμε να λέμε αυτό που πραγματικά αισθανόμαστε, όταν είμαστε περισσότερο αληθινοί, περισσότερο αυθεντικοί, περισσότερο τολμηροί, τότε οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη διατροφική μας συμπεριφορά αρχίζουν να προχωρούν προς την ίαση.

Η όρεξή μας για φαγητό αρχίζει πλέον να αυτορρυθμίζεται με φυσικό τρόπο, καθώς δε χρειαζόμαστε πια την τροφή σαν φάρμακο για τα άβολα συναισθήματα που αισθανόμαστε. Τα επίπεδα ενέργειάς μας αυξάνονται, η διάθεσή μας ανεβαίνει και η πέψη μας βελτιώνεται, καθώς δεν επιβαρυνόμαστε πια από τις συνέπειες των σωματικών αντιδράσεων στρες που προκαλούσε η αρνητικότητα προς το σώμα και την εικόνα μας.

Η προσωπική δύναμη ισοδυναμεί με μεταβολική δύναμη. Βελτιώνουμε την υγεία του σώματος μέσω εσωτερικής εργασίας πάνω στον εαυτό μας. Αυτή είναι μια εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα της τροφής και ένας νέος τρόπος κατανόησης των σωματικών συμπτωμάτων μας. Και η δυναμική της είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε μια δωρεάν ενημερωτική συνάντηση!

Άρθρα της σειράς:

Στράτος Λάσπας
Ακολουθήστε

Περί Στράτος Λάσπας

O Στράτος Λάσπας είναι Certified Eating Psychology & Mind-Body Nutrition Coach. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη στην ψυχολογία της διατροφής (Eating Psychology Coaching) είναι μια συναρπαστική και καινοτόμος προσέγγιση που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα θέματα βάρους, αδηφαγίας (binge eating), υπερφαγίας (overeating), συναισθηματικής υπερφαγίας (emotional eating), προκλήσεις σε σχέση με την προσωπική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας (body image), τις αιώνιες, ατελείωτες και επαναλαμβανόμενες δίαιτες (yo-yo dieting), καθώς και ποικιλία ζητημάτων υγείας και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η λειτουργία της πέψης, η αίσθηση κόπωσης, η πεσμένη ή ευμετάβλητη διάθεση, η λειτουργία του ανοσοποιητικού και άλλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.