Οι τρεις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη συμπεριφορά


Print Friendly, PDF & Email

Στην παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, ο Ρόμπερτ Σαπόλσκυ, νευροενδοκρινολόγος, καθηγητής βιολογίας, νευροεπιστήμης, και νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τα τρία μέρη του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την επιβίωση, με τα συναισθήματα και με τη σκέψη, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας. Πάνω στις επιστημονικές διαπιστώσεις που επιβεβαιώνει και ο καθηγητής, είναι βασισμένες πολλές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε για τη διαχείριση του στρες και την εξυγίανση της σχέσης μας με το σώμα, τις λειτουργίες και τις αντιδράσεις του, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την τροφή. Αξίζει να το δείτε!

 

Στράτος Λάσπας
Ακολουθήστε

Περί Στράτος Λάσπας

O Στράτος Λάσπας είναι Certified Eating Psychology & Mind-Body Nutrition Coach. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη στην ψυχολογία της διατροφής (Eating Psychology Coaching) είναι μια συναρπαστική και καινοτόμος προσέγγιση που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα θέματα βάρους, αδηφαγίας (binge eating), υπερφαγίας (overeating), συναισθηματικής υπερφαγίας (emotional eating), προκλήσεις σε σχέση με την προσωπική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας (body image), τις αιώνιες, ατελείωτες και επαναλαμβανόμενες δίαιτες (yo-yo dieting), καθώς και ποικιλία ζητημάτων υγείας και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η λειτουργία της πέψης, η αίσθηση κόπωσης, η πεσμένη ή ευμετάβλητη διάθεση, η λειτουργία του ανοσοποιητικού και άλλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.